Thursday, April 18, 2024
HomeseksJarenlang geen seks gehad. Wat nu? Wat doet met je lichaam en...

Jarenlang geen seks gehad. Wat nu? Wat doet met je lichaam en gezondheid?

Jarenlang geen seks gehad heb jij Gegoogled. Je vraagt je af wat dit met een mens doet en met jou doet. Is dit eigenlijk raar? Of hebben meer mensen dit? Je leest er weinig over. Jarenlang is wel erg raar toch?

Als iemand gedurende een lange periode geen seksuele activiteit heeft, kan dit verschillende fysieke en psychologische veranderingen in het lichaam veroorzaken. Het effect van seksuele onthouding kan echter variëren van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gezondheid, levensstijl en persoonlijke omstandigheden.

Maar het komt vaker voor dan je denkt. Sommige mensen willen alleen seks met een verbinding, met een liefde of wachten nog altijd op de ware. One night stands? Niet jouw ding. Bij sommige is het libido aangetast door bijvoorbeeld medicatie of andere ziektes. Antidepressiva is een libido killer.

Hier zijn enkele mogelijke fysieke en psychologische veranderingen die kunnen optreden bij langdurige seksuele onthouding:

  1. Verminderde libido: Bij gebrek aan seksuele stimulatie kan de zin in seks afnemen. Dit kan variëren van persoon tot persoon, maar sommige mensen merken dat hun seksuele verlangen na verloop van tijd afneemt.
  2. Seksuele spanning: Sommige mensen ervaren seksuele spanning of frustratie als ze gedurende lange tijd geen seksuele ontlading hebben gehad. Dit kan leiden tot een verhoogd verlangen naar seksuele activiteit.
  3. Verminderde seksuele functie: Bij mannen kunnen langdurige seksuele onthouding en gebrek aan erecties leiden tot verminderde seksuele functie. De penis kan minder gevoelig worden, en er kan moeite ontstaan bij het krijgen en behouden van een erectie. Bij vrouwen kan vaginale droogheid een probleem worden.
  4. Psychologische effecten: Seksualiteit is nauw verbonden met emotionele en psychologische welzijn. Langdurige seksuele onthouding kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid, stress, depressie en verminderd zelfvertrouwen.
  5. Prostaatproblemen (bij mannen): Er zijn aanwijzingen dat regelmatige ejaculatie kan helpen de gezondheid van de prostaat te behouden. Langdurige onthouding kan mogelijk het risico op prostaatproblemen vergroten, maar de wetenschappelijke consensus hierover is niet definitief.
  6. Verminderde vaginale elasticiteit (bij vrouwen): Bij vrouwen kan langdurige onthouding leiden tot verminderde vaginale elasticiteit, wat ongemak tijdens seksuele activiteit kan veroorzaken.
  7. Menstruatieveranderingen (bij vrouwen): Sommige vrouwen merken dat hun menstruatiecyclus verandert bij langdurige seksuele onthouding. Dit kan variëren, maar sommige vrouwen ervaren onregelmatige of lichtere menstruaties.

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van langdurige seksuele onthouding niet voor iedereen hetzelfde zijn, en veel van deze veranderingen zijn omkeerbaar zodra seksuele activiteit wordt hervat. Het menselijk lichaam is zeer aanpasbaar en kan herstellen van perioden van onthouding. Als iemand zich zorgen maakt over de gevolgen van seksuele onthouding, kan het nuttig zijn om met een arts of seksuoloog te praten om eventuele zorgen te bespreken en te beoordelen of er onderliggende problemen zijn.

Het is ook belangrijk op te merken dat seksualiteit een zeer persoonlijke kwestie is, en sommige mensen kiezen bewust voor een periode van seksuele onthouding om diverse redenen, zoals persoonlijke overtuigingen, religieuze redenen, of om emotionele of mentale gezondheidsredenen. De keuze om wel of niet seksueel actief te zijn, moet altijd gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur en comfort.

mandy
mandyhttps://lifestyleitis.nl
F+ owner lifeofanartist, carrieretijd.nl &iammandyb.com. Entepreneur, creative.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments