Thursday, April 18, 2024
HomeLifestyleWat is nou eigenlijk een celebrity? Is het just fame?

Wat is nou eigenlijk een celebrity? Is het just fame?

Wat is nou eigenlijk een celebrity? Of ook wel een ster genoemd?

Hoe wordt je een celebrity? Waarom worden sommige mensen gezien als een belangrijke celebrity en komen ze continue in het nieuws, maar hebbben ze 0 toegevoegde waarde?

Een “celebrity,” kort voor “celebrity” of “beroemdheid,” is inderdaad een term die wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die wijd en zijd bekend is en doorgaans grote erkenning en aandacht krijgt van het publiek. Celebrities zijn vaak mensen uit de entertainmentindustrie, sport, politiek, wetenschap of andere gebieden, die een bijzondere status hebben bereikt vanwege hun prestaties, uiterlijk, talenten, of andere kenmerken die hen onderscheiden van de massa. Hoewel het concept van beroemdheid diep geworteld is in de moderne cultuur, is het belangrijk op te merken dat niet alle bekende mensen per definitie celebrities zijn. Rihanna is een ster, talented musician en ondernemer en een celebrity. Kim Kardashian is een celebrity, maar heeft geen creatief talent. Er zijn dus verschillen. Sommige doen alles voor hun fame, anders zijn talentvol en worden daardoor famous of ze worden gewoon keihard genegeerd terwijl ze enorm talentvol zijn (feeling the disrespect).

Hieronder zullen we nader ingaan op wat een celebrity is en enkele overwegingen die bij deze status horen.

  1. Bekendheid en Publieke Erkenning: Een van de belangrijkste kenmerken van een celebrity is de mate van bekendheid en publieke erkenning. Ze worden vaak herkend door mensen die ze nog nooit persoonlijk hebben ontmoet, en hun naam en gezicht zijn vaak synoniem met hun prestaties of beroep. Deze bekendheid kan komen door prestaties in film, muziek, sport, politiek, sociale media, of andere gebieden waarin ze uitblinken.
  2. Presteren op een Publiek Podium: Celebrities worden vaak erkend vanwege hun prestaties op een openbaar podium. Dit kan variëren van acteerprestaties in films en televisie, zangoptredens op het podium, sportevenementen, tot openbare toespraken en politieke ambten. Hun vermogen om te schitteren in de schijnwerpers draagt bij aan hun status als beroemdheid. Maar onthoud dat er ook veel mensen bekend zijn zonder talent. Brilliance is not always key.
  3. Brede Media-aandacht: Een ander kenmerk van celebrities is de overvloedige media-aandacht die ze ontvangen. Ze verschijnen vaak in tijdschriften, kranten, op televisie, en op sociale media. Paparazzi volgen hen vaak om foto’s en verhalen te maken over hun persoonlijke leven. Deze constante media-aandacht draagt bij aan hun status als publieke figuren. Jammer dat we zo weinig lezen over Iggy Azalea in de media, Rita Ora, Jorja Smith, Gwen Stefani en rapper preme die totaal wordt genegeerd door de media. Sommige mensen worden gewoon niet opgepakt of mensen zijn flabber gasted by het talent en weten niet zo goed wat ze ermee aan moeten.,
  4. Invloed op de Samenleving: Veel celebrities hebben een aanzienlijke invloed op de samenleving. Ze worden vaak gezien als rolmodellen en hebben de mogelijkheid om de publieke opinie te beïnvloeden. Ze kunnen campagnes steunen, zich uitspreken over politieke kwesties, of humanitaire inspanningen leiden. Deze invloed is een van de redenen waarom hun status vaak wordt benadrukt.Ze zijn vaak influencers met vele volgers op socia media.

Het is echter belangrijk op te merken dat bekendheid alleen niet voldoende is om iemand tot een celebrity te maken. Er zijn veel mensen die bekend zijn binnen hun vakgebied of gemeenschap, maar die niet de bredere erkenning genieten die nodig is om als een celebrity te worden beschouwd. De term “beroemdheid” is vaak gereserveerd voor mensen met een uitzonderlijke mate van bekendheid en impact.

Bovendien kan het concept van beroemdheid evolueren met de tijd en verschilt het vaak van cultuur tot cultuur. Wat in de ene samenleving als een celebrity wordt beschouwd, kan in een andere samenleving minder relevant zijn. Bovendien kan de opkomst van sociale media en digitale platforms individuen in staat stellen om bekendheid te vergaren zonder traditionele kanalen, wat de definitie van beroemdheid verder kan verbreden.

In conclusie, een celebrity is over het algemeen een persoon met aanzienlijke bekendheid, publieke erkenning en impact, meestal als gevolg van prestaties in de entertainmentindustrie, sport, politiek of andere opvallende gebieden. Hoewel dit vaak bekende mensen omvat, is niet elke bekende persoon noodzakelijkerwijs een celebrity. Het concept van beroemdheid is dynamisch en kan veranderen naarmate de samenleving evolueert.

mandy
mandyhttps://lifestyleitis.nl
F+ owner lifeofanartist, carrieretijd.nl &iammandyb.com. Entepreneur, creative.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments